March 6, 2014

Masa = RM?

Salam sejahtera,

Demi Masa.
Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian.
Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.
1-3, Al-Asr

Sudah hampir suku tahun 2014 berlalu namun adakah kita masih seperti awal tahun? Perhatikan dalam diri pasti akan ada perubahan yang berlaku kan. Paling tidak umur kita semakin bertambah, kita masih tidak percaya kah bahawa Allah sendiri telah berfirman bahawa manusia itu dalam kerugian?

Pernah kah kita terfikir kenapa kita rugi? Yalah kerana kita tidak terasa setiap saat yang berlalu, tetapi setiap saat tersebut tidak akan kembali lagi. Supaya setiap saat dan minit itu terasa berharga kita boleh anggap bahawa setiap minit itu adalah wang, 1 minit bersamaan RM 1 maka dalam satu hari kita ada RM 1440.

Sanggupkah anda membuang setiap RM yang anda miliki? Bagaimana nak pastikan setiap RM itu bermanafaat untuk kita? Tentu itu menjadi persoalan dalam benak pemikiran kita kan. Setiap masalah akan ada penyelesaiannya ketahuinya dalam 9 Formula Pantas Seru Rezeki anda pasti tersenyum lebar seperti mereka yang telah mendapatkannya.

************************
************************

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...