January 16, 2014

Kerja Separuh Masa.

Salam sejahtera,
Syukur kerana dapat berkongsi sedikit maklumat dengan anda semua di sini. Sebagai perkongsian terutama kapada anda yang ingin mencari sumber pendapatan tambahan secara separuh masa (part time). Jika nak buat sepenuh masa pun boleh juga namun mulakan dahulu dan belajar sehingga mahir segala ilmu yang perlu anda tahu.
Untuk menambah sumber pendapatan ada banyak cara, namun saya hanya ingin menceritakan berkaitan dengan sistem affiliate. Apakah afiliate? Bagi anda yang belum mengetahui apa itu affiliate, secara mudah ialah agen kepada penjual atau pemilik perkhidmatan. Sebagai contoh anda ada seorang kawan A yang membuat katering untuk kenduri kahwin.
 Anda sebagai seorang kawan sentiasa memberi cadangan kepada bakal pengantin untuk menggunakan perkhidmatan si A ni. Setiap kali ada tempahan yang diterima oleh si A disebabkan cadangan anda, maka si A memberikan komisen mungkin 10% - 20% kepada anda. Itulah secara mudah affiliate di dunia nyata, namun apa yang berlaku kini ialah dialam maya atau alam siber.
Terdapat banyak peluang untuk kita mendapatkan pendapatan tambahan dengan cara ini. Apa yang perlu anda lakukan ialah menyuruh bakal pembeli melawat ke web yang anda cadangkan. Setiap pembelian yang berlaku disebabkan cadangan anda, maka penjual atau penyedia perkhidmatan tersebut akan membayar anda mengikut kadar yang telah di persetujui.
Sudah banyak nama besar dalam industri ini yang berjaya mendapat pendapatan sehingga empat angka sebulan. Antara nama besar yang terlibat ialah Rahman Basri, Zamri Nanyan, Razif dan ramai lagi. Namun untuk berjaya dalam sesuatu bidang anda memerlukan maklumat atau ilmu dalam bidang tersebut.
Seperti juga apabila anda hendak belajar memandu, anda perlu ada ilmu berkaitan jalanraya dan kenderaan yang hendak dipandu. Bukan terus je pandu resiko untuk kemalangan adalah tinggi. Anda boleh mendapatkan maklumat berkaitan dengan affiliate dibanyak laman web, namun pastikan ia berbaloi dengan masa yang anda peruntukkan serta wang (jika perlu) yang dilaburkan.
Semoga anda mendapat maklumat berkaitan dengan affiliate.
Terima kasih.

************************
************************

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...