November 1, 2011

Merancang untuk berjaya...

Salam sejahtera,

Anda gagal merancang, anda merancang untuk gagal.

 Pernah anda dengar ayat tersebut? Namun begitu kita sering gagal untuk merancang walaupun perkara itu adalah kecil.

Setiap perkara perlu ada perancangan supaya kita bersedia dengan kemungkinan yang akan berlaku. Dengan perancangan yang betul kita akan dapat mengurangkan resiko kegagalan.

Walaupun kegagalan adalah perlu namun jika terlalu banyak ia boleh menyebabkan kita rasa tertekan dan boleh menyebabkan penyakit fizikal dan mental.

Sebagai langkah pencegahan maka lebih elok kita merancang. Perancangan mungkin terdiri dari pada matlamat yang kita ingin capai, cara atau kaedah untuk mencapai matlamat tersebut dan juga kemungkinan yang boleh berlaku semasa menuju matlamat tersebut.

Dengan cara ini kita kan lebih berwaspada dengan segala kemungkinan dan akan dapat bertindak dengan lebih cepat apabila ada tanda-tanda yang menuju ke arah kegagalan.

Segeralah merancang untuk masa depan anda...


************************
PERCUMA JE....
************************
************************

August 10, 2011

Buat duit dengan Facebook??

Salam sejahtera, 

Semoga anda sihat dan ceria. Sentiaslah meningkatkan ilmu kerana hanya dengan ilmu akan dapat menjamin kehidupan pada masa akan datang. 

Sekarang ni cakap je pasal facebook, semua orang tahu. Pelik la kalau ada orang yang duduk di bandar tapi tak pernah dengar facebook.

Tapi kalau cerita pasal buat duit dengan facebook ni pulak, saya yakin hanya 10% saja orang yang tahu.

Tak ramai..

Daripada 10% tu pulak, saya jamin hanya 2% saja yang tahu cara sebenar buat duit lumayan dengan menggunakan facebook ads.

Ramai yang tak perasan sebenarnya iklan di sidebar belah kanan tu betul-betul boleh buat duit.

Macam mana?

Sedangkan di Facebook ada lebih 600 juta pengguna aktif. Ini bermaksud jika anda letak iklan anda di facebook, dan hanya 0.01% saja yang pergi ke iklan anda, anda dah pun ada..

60,000 PELAWAT!

Manakala kalau anda hanya sasarkan di Malaysia yang hanya mempunyai 11 juta pengguna dan anda sasarkan hanya 0.1% dari pengguna facebook Malaysia, anda masih boleh dapat

11,000 PELAWAT!

Cuba anda kira daripada jumlah ni, katakan 1%  daripada mereka membeli..

Anda akan dapat 110 pelanggan.

Banyak tu?

Nak tahu cara macam mana anda nak manipulasi iklan di facebook?

Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut





P.S 200 pembeli terawal akan menerima tiket ke seminar facebook oleh Ammar.





************************************
************************
PERCUMA JE....
************************
************************

July 15, 2011

Dapatkan RM 10 Pertama


Adakah anda salah seorang individu yang telah berkecimpung didalam industri IM dan BELUM lagi menjana wang di internet?

Ingin tahu teknik mudah yang anda boleh aplikasikan sekarang untuk menjana wang di internet?

Download percuma di http://www.ringgitmania.com/hop.php?ref=nik

Hari ini, Suthan M, seorang IMer terkenal di Malaysia, telah melancarkan sebuah panduan percuma yang membongkarkan teknik mudah untuk menjana wang RM10 pertama anda di internet.

Walaupun tersebut ialah PERCUMA, namun ianya padat dengan informasi yang boleh membantu anda mengambil langkah pertama kearah permulaan bisnes internet anda.

Layari link http://www.ringgitmania.com/hop.php?ref=nik

Saya sarankan anda untuk memuat-turun laporan ini dan TAKE ACTION untuk menjana income pertama anda di internet hari ini juga!




************************************
Cara mudah membina web
************************************
*************************************

June 20, 2011

Kenapa Facebook?

Salam sejahtera.

Semoga semua sihat dan ceria, tambah lah ilmu untuk berjaya. Setiap hari kita akan mendengar Facebook, di pejabat, di kedai malah dimana-mana sahaja. Setiap orang ada akaun Facebook dari pelajar sekolah rendah hingga datuk dan nenek pun ada. Memang dasyat penangan Facebook ni.

Bagi seorang yang bijak peluang ini akan menjadi satu medium yang sesuai untuk menawarkan pelbagai produk keperluan. Namun kita perlu mengkaji apakah keperluan rakan-rakan Facebook kita. Jangan main hentam je, oleh itu pastikan tema Facebook kita adalah bersesuaian dengan produk yang ingin kita pasarkan.

Sebagai contoh jika nak pasarkan produk berkaitan kereta pastikan Facebook kita bercerita tentang kereta. Update berkaitan kereta akan menarik peminat kereta untuk menjadi rakan Facebook kita. Maka peluang untuk membuat jualan adalah tinggi. Selain itu maklumat yang diberi perlu sentiasa di update, supaya rakan-rakan mendapat maklumat yang sesuai.

Nak jual di Facebook tak boleh terus kena guna teknik jualan senyap.... Apa pula jualan senyap tu? Jual apabila ada permintaan, jangan update pos meminta orang membeli, tetapi memberi maklumat sehingga mereka tertarik untuk membeli.

Semoga maklumat ini akan membantu anda untuk berjaya dalam perniagaan.

Sekian



************************************
Cara mudah membina web
************************************
*************************************

May 15, 2011

Perlu modal untuk mula?


Salam sejahtera,

Apabila hendak memulakan perniagaan modal adalah masalah utama bagi kebanyakan orang. Maklumlah nak dapat RM 100 ke RM 200 bukannya mudah. Nak kena kumpul berbulan baru dapat.

Cuba kita lihat secara positif bagaimana nak mula tanpa modal. Kita sebenarnya ada modal yang tidak memerlukan wang. Keupayaan dan kemahiran serta akal fikran adalah modal utama untuk menghasilkan wang. Apabila kita menggunakan modal percuma ini dengan betul wang akan datang dengan senderinya.

Namun ramai yang tidak menggunakan modal ini, kerana mereka kata tiada modal. Yelah modal yang ni nak kena sentiasa ditambah maklumat agar ia sentiasa aktif dan kreatif. Apa yang kita boleh lakukan sekarang ialah lihat kemahiran yang kita ada. Jika kita pandai menulis mungkin kita boleh menjadi seorang penulis. Jika kita mahir menggunaan komputer kita boleh mengambil upah untuk menaip atau membina power point. Langkah pertama ialah cari kemahiran yang ada dalam diri kita.

Sekarang dah nampak apa modal yang kita ada? Tidak semestinya wang ringgit tetapi kemahiran dan ilmu adalah paling utama. Jika tidak masakan mereka yang kaya boleh terus kaya? Mereka banyak menggunakan akal untuk terus maju dan berjaya.

Mulakan sekarang agar kita tidak ketinggalan.


************************************
Cara mudah membina web
************************************
*************************************

April 9, 2011

Boleh ke kaya?

Salam sejahtera.

Semoga sentiasa ceria dan bertambah ilmu. Hari ini lebih baik dari semalam, merupakan prinsip yang terbaik kerana ilmu perlu dipertigkatkan setiap masa. Hanya dengan ilmu akan menjadikan kita lebih baik.

Biasa kita akan bertanya boleh ke nak jadi kaya?

February 7, 2011

Mulakan tanpa modal

Pernah kah anda tahu bahawa ada perniagaan yang tidak memerlukan modal yang besar? Hanya beberapa puluh ringgit pun dah boleh mula. Tentu ada yang mengatakan ia adalah MLM kan. Ini bukan MLM tetapi perniagaan yang menjual produk anda sendiri. Jika anda tak ada modal pun boleh buat.
Bagaimana nak jual jika tak guna modal? Boleh, apa yang anda perlu lakukan ialah iklankan kepada rakan-rakan. Anda hanya iklan dan buat promosi, Takakan semudah tu? Ye, anda tak perlu percaya cuba dulu tak ada modal pun.
Jika nak tahu lagi tunggu pada post yang akan datang...

February 1, 2011

Pakar Software hebat...

Semanjak dilancarkan Produk Pakar Software sememangnya gempak dan hebat. Ia telah menjadi bualan hangat di ruangan sembang bisnes internet. Yelah produk biat produk.... siapa yang tak teruja. anda pun boleh cuba lihat tawaran yang telah diberikan oleh saudara Zamri Nayan dan Patric Chan. Jangan percaya anda boleh lihat sendiri dengan klik pada imej kat bawah.



Cepat bertindak cepat anda mendapat habuan....


Selamat Tahun Baharu Cina



Kepada semua rakan-rakan 
dan warga Malaysia...


PS: Jana pendapatan tambahan sekarang...

January 25, 2011

Menjadi pakar


Tentu anda semua berkobar-kobar nak bina perniagaan kan, yelah dah mudah buat kat internet je. Dalam akhbar Berita Minggu (23/11/2011) yang lepas ada cerita pendapatan dari blog. Memang menarik lah sampai bolah dapat RM 1K sebulan. Namun anda perlu bijak memilih topik untuk bercerita, lagi baik jika bercerita berkaitan dengan kepakaran anda.

Apabila dah pakar maka mudah untuk anda memberikan penyelesaian kepada masalah yang timbul. Dalam perniagaan berkaitan internet ni biasanya berkaitan dengan informasi atau pun maklumat. Seperti kata Jutawan Internet Irfan Khairi, pada abad ke 21 ni perniagaan informasi akan berkembang dengan lebih cepat kerana orang mencari maklumat dan penyelesaian.

Hari ini ramai yang ingin menjadi pakar, kerana mereka tahu dengan menjadi pakar sahaja dapat menyelesaikan banyak masalah. Seperti Pakar Bedah, Pakar Runding, Pakar motivasi dan sebagainya. Tahukah anda bahawa nak jadi pakar perlukan masa yang lama dan usaha yang kuat. Seperti seorang doktor pakar setelah belajar menjadi doktor selama 6 hingg 7 tahun mereka akan sambung lagi 1-2 tahun bagi menjadi pakar dalam bidang tertentu.

Namun jika saya bagi tahu satu rahsia kepada andabahawa anda boleh menjadi pakar dalam masa yang singkat adakah anda akan percaya?? Sudah tentu tidak percaya kan. Anda tak perlu percaya kerana anda boleh cuba sendiri dengan klik disini

Anda kenal denagn saudara Zamri Nayan dan Patric Chan? Mereka merupakan orang biasa yang telah menjadi pakar dalam masa yang singkat dengan produk ini. Sekarang mereka akan mendedahkan bagaimana menjana sehingga RM 1 Juta mengguna produk ini. Anda tentu nak tahu apa produk itu kan, apa lagi klik je lah kat sini.

Semoga anda akan menjadai pakar.....

January 19, 2011

Tambah pendapatan

Salam sejahtera..
Berjumpa lagi kita pada pos kali ini berkaitan dengan bagaimana nak tambah pendapatan. Kita serinag dengan bagi memastikan kebebasan kewangan maka perlu sumber pendapatan tambahan, tetapi baaimana nak tambah sumber pendapatan. Baklah bagi menambah sumber pendapatan terdapat dua cara selain kerja sepenuh masa yang anda lakukan sekarang.

1) Bekerja secara "part time"

Anda tentu dah biasa melihat kawan yang membuat kerja selepasa waktu pejabat seperti menjual burger, membawa teksi, berniaga di pasar malam, menjual insurans dan pelbagai lagi yang dilakukan bagi menambah pendapatan. Bagi memastikan kerja ini berlaku anda perlu sanggup berkorban, kenapa saya katakan begitu? Ini diebabkan anda terpaksa meluakan masa untuk bersama keluarga, masa untuk bersukan dan masa untuk berehat. Kita diberi masa sama rata iaitu 24 jam sehari semalam. Anda bekerja di pejabat selama 8 jam, anda tidur mungkin 6 jam, masa untuk kerja part time mungkin 5-6 jam, jadi masa untuk anda bersama keluarga akan terhad 3-4 jam sahaja. Namun anda boleh lakukan jika anda bijak mengurus masa.

2) Membina pendapatan pasif

Apakah pendapatan pasif? Untuk mudah faham ialah sumber pendapatan yang sekali kerja pendapatan berkali-kali atau tidak putus-putus. Contoh pendapatan pasaif ialah meulis buku, menjual software, menjual suara, menjual modul pembelajaran, dan pelbagai lagi yang akan melibatkan pembayaran royalti. Bagimana anda boleh lakukan perkara ini? Apa yang boleh anda lakukan ialah kenalpasti kelebihan dan kepakaran anda. Jadikan kepakaran anda sebagai satu produk ang boleh dijual. Jika anda pakar dalam bidang masakan maka tulis buku berkaitan dengan masakan, jika anda pakar dalam perucapan maka hasilkan maklumat berkaitan teknik perucapan.

Sekarang pilihan ditangan anda kerana kedua-dua cara ini mempunyai kelebihan dan kelemahan msing-masing.

Sekarang dengan menggunakan teknologi internet maka peluang anda amat terbuka luas. Saudara Zamri Nyan pakar IM Malaysia telah menghasilkan satu produk untuk menjana pendapatan secara pasif. Ia adalah peluang yang jarang-jarang di dedahkan oleh pakar IM. Anda tentunya berminat kan oleh itu jangan tunggu lagi klik je pada link kat bawah untuk maklumat lebih lanjut.

=> Video percuma: mesti tonton..

P/S Peluang tak sentiasa ada sementara sempat ni rebut lah ....

January 15, 2011

Kewangan dan anda

Salam sejahtera
Setiap tahun baru banyak perancangan akan di buat antaranya ialah dari segi kewangan. Ia merupakan satu kategori yang paling penting bagi menjamin kesejahteraan hidup. Jika tidak masakan ada pembentangan belanjawan bagi sesebuah negara.
Bagi memastikan kewangan anda terjamin pada tahun 2011, beberapa langkah penting perlu dilakukan segera antaranya ialah seperti dibawah.
1) Menambah sumber kewangan
-Pastikan anda dapat meningkatkan sumber pendapatan sehingga 50%. Bagaimana hendak dilakukan? Mungkin dengan kenaikan gaji atau menambah pekerjaan. Ia sangat penting kerana setiap tahun akan berlaku kenaikan harga bagi setiap barang. Oleh itu anda perlulah bersedia dengan perkara tersebut.
2) Menyimpan atau menabung
- Proses yang paling sukar jika tidak mengikut turutan yang betul. Jika dahulu anda hanya menabung apabila ada wang lebih maka sekarang tukar dengan menabung dahulu sebelum belanja. Ini akan memastikan anda mempunyai wang simpanan yang semakin meningkat. Jumlah yang perlu disimpan sebaiknya ialah 20% - 50% dari sumber pendapatan anda.
3) Melabur
- Setelah anda mempunyai simpanan yang mencukupi maka boleh lakukan langkah ini. Namun sebelum melabur pastikan anda telah melakukan beberapa perkara seperti mendapatkan ilmu yang betul dalam pelaburan, mempunyai mentor yang betul bagi membimbing anda dan mempunyai sistem yang betul bagi mengelakan kerugian yang besar. Apa bila melabur keuntungan dan kerugian pasti berlaku namun resiko kerugian akan berkurang apabila anda mempunyai segala yang dinyatakan di atas.

Dalam post akan datang saya akan ceritakan bagaimana cara menambah sumber pendapatan.

Sekian.
Dapatkan maklumat lanjut berkaitan dengan kewangan hanya secara online. Kursus kewangan secara online

P/S Anda boleh kongsikan post ini kepada rakan-rakan. Tanpa mengubah isi kandungan dan maklumat penulis.
>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Maklumat penulis: Nik Syaharudin Nik Daud
Merupakan seorang guru dan penulis blog secara part time. Isu yang biasa di ketengahkan ialah berkaitan dengan motivasi dan kewangan. Hubungi saya  di email: remajadigital@gmail.com
>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...